סיום מסכת בליל תענית

האם מותר מלכתחילה וללא הכרח או אונס . האם מותר לקיים סיום מסכת בערב עשירי בטבת החל השבוע ביום ה. סיום מסכת עם קייטרינג בשר עוף ויין וכו .
מדובר בבית כנסת של אשכנזים .

תשובה:

לכתחילה אם אין סיבה מיוחדת עדיף שלא לעשות את הסיום בליל התענית אלא בלילה אחר, שכן יש פוסקים שכתבו שגם אין לקבוע חתונה לליל התענית, ראה פרי השדה ח"ד סי' סב, ואבן ישראל ח"ז סי' כח, ושרגא המאיר ח"ז סי' קמה, ונראה מדבריהם שליל תענית ראוי לנהוג בו כמו בתשעת הימים. אולם אם זמנו בדיוק בליל זה, וכגון שבאותו לילה בדיוק סיימו וגם נוח יותר לערוך את המסיבה באותו לילה מבחינת הציבור, ניתן להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כוח. האם יש מקור שאם מדובר שזמנו הדיוק בליל י בטבת אזי מותר? נשמח למקור? כמו כן האם ניתן להבין שלא בשר ויין מותר לכתחילה?