מעשרות כשאינני ראוי לכך

שאלה:

ערב טוב. בתקופתי כאברך היה יהודי שהיה מביא לי מעשרות כל חודש קבוע, השנה הוספתי קצת מחוץ ללימוד מסירת שיעורים בישיבה קטנה ועוד מקומות כך שודאי שאין אני ראוי לקבל מעשרות. אותו יהודי בא אליי לפני כמה ימים ובא לתת לי כסף ואמרתי לו שאני כבר עובד וכו' ושיתן למישהו אחר את הכסף ואני אתן במקומו למישהו אחר שכן ראוי לקבל הכסף והוא היה קצת קצר רוח ואמר לי (הוא מבחינתו לתת מעשר וזהו, אין לו זמן להתעסק למי לתת וכו') ואמר לי תוך כדי שהוא עשה תנועה כאילו מחזיר את הכסף לארנק אם לא אקח "קח את הכסף מתנה, אל תדאג לי" משהו כזה. האם כעת אני יכול לקחת את הכסף ולתת למעשרות למישהו אחר? שהרי נתן לי מתנה, אך מצד שני חשבתי על זה שאולי זה נחשב שהוא נתן לי את הכסף רק על דעת שיהיה שלי בלי לתת לאחר ואולי אסור לי כי אח"כ היה נראה מדיבורו שאם לא לי , לא היה נותן את הכסף למטרת צדקה אחרת.
תודה רבה

תשובה:

הוא ודאי נתן לך על דעת שתעשה עם זה כרצונך, כך שודאי מותר לך לתת את זה למישהו אחר כראות עינך.

תזכה למצוות.