לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לבזות אדם שאינו לובש מסכה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אחד המתפללים היה עם מסיכה על הסנטר ובא וישב לידי פחות ממטר, ומיד קמתי מהכסא וישבתי במקום אחר.
מתפלל אחר היה מקנח את האף, וכשהוא התחיל להתקרב בכיוני, מיד התרחקתי ממנו.
האם בשני המקרים הללו היה ביזיון ? האם אני חייב לבקש סליחה על כך ?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

הכל לפי הענין, כל דבר אפשר לעשות בעדינות ובנעימות ולא בהפגנתיות…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היינו בקטע של "נפילת אפיים" ובא אחד וישב לידי [פחות ממטר] עם מסיכה על הסנטר.
    מיד חששתי [מהנגיף], לא חבשתי פעמיים וקמתי, ובאותו רגע שהוא התיישב הלכתי לשבת יותר רחוק.
    האם יש לפייסו על כך ?