דרכם של החזון איש והרב מבריסק

שאלה:

רציתי לשאול אם אפשר להגדיר את ההבדלים בין מרן חזו"א ותלמידיו למרן הגרי"ז מבריסק ותלמידיו, כמובן בקצרה. תודה מראש.

תשובה:

אין ניגודים יור גדולים מאלו שהזכרת… בעוד שהמאפיין את החזון איש, אן הפתיחות העצומה בפסיקת ההלכה, לימודד עצמאי מתוך הסוגיות, והסקת מסקנות תוך סלילת דרך עצמאית, הרי דרך בריסק היא הצמדות מלאה למקובל מדורות עברו, מהאב והסב הגדולים, בבריסק היו אומרים שלא שואלים למה אלא מה… כלומר, בירור שיטתי מה כתוב כאן אבל הרבה פחות משמעות מעשית יש לתוכן הפנימי של הדברים. עוד הרבה יש להאריך, נגעתי רק בניגוד הבולט.