ברכה על סימני ראש השנה – ברכת אדמה

שאלה:

בס״ד
בברכות ראש השנה ראיתי שמברכים העץ על אחד מהמאכלים אבל לא ראיתי שמברכים ב. פרי האדמה על אחד המאכלים המצריכים ברכה זו. מדוע?

תשובה:

שלום וברכה

לא מדוייק, אין הבדל עקרוני בין העץ לאדמה, ההבדל הוא בין דברים הבאים מחמת הסעודה לדברים שאינם באים מחמתה, ואכן, גם מאכלי האדמה שאוכלים לסימן טוב, בצורתם הם נראים כבאים מחמת הסעודה, אנשים מטגנים אותם כקציצות וכדומה, אבל למעשה זו לא התכלית, וגם עושים מתוק וכו'… לכן יש להקפיד להביא בננה וכדומה משהו שמברכים עליו אדמה באמצע סעודה, ולברך על זה ולפטור את סימני האדמה.

שנה מבורכת.