איך להעביר את השבתות בפנימיה?

שאלה:

אני גר בפנימייה חילונית ולכן בשבתות שאני נשאר שם אני כל הזמן בחדר משום שהטלויזיה דלוקה.

מה אפשר לעשות כדי להעביר את השבת בצורה יותר מועילה (אסור לי ללכת לבית הכנסת עקב הנחיות קורונה )?

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

אני חוזר ואומר לך שיש לך טעות קצת בגישה… אתה זכאי לדרוש מהרווחה פנימיה דתית! זה לא הגיוני שלא תהיה לך שבת נעימה ושמחה כהלכתה, עם סעודות מרוממות, דברי תורה ושירה יהודית אמיתית וחברים טובים ותפילות. תדרוש בכל תוקף לעבור, תעשה להם סקנדל עד שיבינו, אין כזה דבר! אין לך אוכל נורמלי אין חגים ושבתות, זה לא הוגן כלל!

לעצם הענין כרגע תעשה מה שאתה יכול, שיהיה לך לקרוא משהו נעים ויפה, ותעסוק בלימוד תורה וקריאת הפרשה…

בורא עולם יסייע לך לקבל מה שמגיע לך!

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בקשר לאוכל נורמלי אני ממש משתדל שיהיה לי אוכל טוב ולכן בשבתות אני אוכל *רק* מהאוכל שאני מבשל
    בקשר לחגים וחצי מהשבתות אני אמור להיות אצל המשפחה שלי שהם דתיים
    אני גם משתדל עד כמה שניתן להתפלל
    בלי קשר לזה בראש השנה(התארחתי אצל אבא שלי) התחלתי ללמוד מסכת שבת
    נ.ב. חסר אצלי ספרי קודש ואין מקום בחדר לעוד ספרים

  2. אבל למה שלא יהיה לך מנין שלוש פעמים ביום, למה שילד צעיר יבשל לעצמו, למה שלא תהיה לך חברה מתאימה לך? אינני יודע.. יש פנימיות חרדיות נהדרות.

  3. בקשר למניין – אני לא יכול להתפלל במניין בגלל הנחיות קורונה *של משרד הרווחה* האוסרות עליי ללכת לבית הכנסת עקב חשש להדבקות בנגיף וכל הפעמים שהלכתי לבית הכנסת בחצי שנה האחרונה היו כשהלכתי עם אבא שלי
    בקשר לבישולים – אני לא כזה צעיר (22)

  4. 1. בפנימיה יהיה לך מנין גם ביום חול ושלוש פעמים ביום וגם בקורונה. 2. גם מיש לא צעיר, למה את צריך את העול הזה. אבל אינני מכיר אותך אישית, אתה יודע מה טוב לך, אני רק מציע כאדם מבחוץ. בהצלחה.