תפילת ערבית רשות

שאלה:

האם מה שאמרו תפילת ערבית רשות הכונה על ערבית של שבת.

תשובה:

הכוונה לערבית בכל יום, לאו דוקא שבת, אולם ראה בתוס' בברכות ב א שאין הכוונה שזו רשות ממש, אלא שכאשר יש מצוה אחרת, תפילת ערבית נדחית מפניה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור שהכוונה היתה לערבית אבל חאיזה ערבית.רק השאלה לא הובנה נכון בגלל שהחסרתי את המילה גם והכוונה היתה לשאול אם הכונה היתה גם לערבית של שבת כי בערבית של יום חול משום שהיא רשות לא תיקנו בה חזרה מה שאין כן בערבית של שבת תיקנו בה מעין חזרה ברכת מעין שבע?