ריבית – שוקולד כפיצוי על איחור בתשלום

שאלה:

שלום,
חחברה שלי חייבת לי 25 ש"ח והיא אמרה שהיא תביא לי לפני ר"ה ביום חמישי והיא לא הביאה לי אז בר"ה עצמו היא הביאה לי שוקולד כפיצוי על האיחור והיא אמרה שהיא תביא לי בין ר"ה ליו"כ
אבא שלי אמר לי שזה ריבית ושאני צריכ להחזיר לה כי לולא שהיא הייתה חייבת לי את הכסף היא לא הייתה מביאה לי את השוקולד ואם אני אחזיר לה היא תיפגע מזה מה לעשות?

תשובה:

היא לא תפגע, תסבירי לה את ההלכה שזו ריבית, ותמיד יהיה כיף לחגוג יחד על שוקולד פיקנטי, אבל לא כפיצוי על איחור בתשלום שאת זה התורה אוסרת.

בהצלחה רבה ושנה טובה.