עוגה פרווה בתנור בשרי בן יומו שאינו נקי

שאלה:

האם עוגה פרווה שנאפתה בתנור בשרי (שלא היה נקי ושימש עם בשר באותו יום) מותר לאכלה עם חלב, או לשתות חלב אחרי העוגה?
תודה רבה.

תשובה:

לאשכנזים ודאי אין לאכול עם חלב אבל לא צריך להמתין שש שעות. אנחנו חוששים בתנורים שלנו שיש זיעה, ולכן העוגה הזו דינה ככל מאכל שהתבשל בכלי בשרי בן יומו שלמנהג בני אשכנז אין לאוכלו עם חלב. לספרדים, לכתחילה אסור לעשות זאת, בדיעבד, מה שהתנור אינו נקי מסתבר שבטל בשישים, והבליעות בן יומן בדיעבד מותר לאכול עם חלב, אבל לכתחילה אסור לעשות כך כדי לאכול עם חלב.