למה יהונתן לא הומלך למלך אחרי שאול?

שאלה:

למה יהונתן לא המשיך בדרכו של אביו שאול ולא הומלך למלך ובמקומו הומלך דוד??

במה כבר חטא יהונתן? הרי לפי מה שהבנתי הבחור ממש "נשמה טובה" ממש מלאך! דאג לדוד למרות שהוא ידע כי הוא ייקח לו את התפקיד, מישהו אחר היה כנראה רוצח אותו ולא דואג לו.

זה נראה כאילו יש ליהונתן לב ממש טוב אז למה הוא לא הומלך למלך?

תשובה:

הנושא של מלך בעם ישראל אינו משהו משפחתי, וגם לא משהו שקשור לנשמה טובה… יש ענין מיוחד במלכות בית דוד שהיא תיקון לעד, כחלק מכל הנושא של מלכות יהודה, השל"ה הק' מאריך מאוד בענין זה שתמיד יוסף מכין את מלכות יהודה שהיא העיקר, כך היה אצל יוסף ואחיו במצרים, כך יהיה לעתיד לבוא שמשיח בן יוסף יקדם למשיח בן דוד, ויש שכתבו שאף ימות במלחמת גוג ומגוג, וכך היה עם שאול, שהיה ההכנה למלכות דוד המלך שמלכותו היא התמידית וגם המשיח יבוא ממנו. כמובן הדבר גם היה כרוך בחטא מסויים, במלחמת עמלק ששם שאול לא הראה תקיפות מספקת ולא כילה את עמלק, דבר שהוא מתפקידו של מלך ישראל, כסיפור הידוע בשמואל ושאול בענין זה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שאול אינו מבית יוסף
    המערכת צריכה לתקן שגיאות מסוג זה
    למה נהרגו שאול ובניו, זו שאלה אחרת.
    שאול אולי בגלל נוב עיר הכוהנים
    [אע"פ שהגזרה עליהם באה בגלל בני עלי]
    על יונתן כתוב שלא נתן לחם לדויד, אבל כמדומה שלא כתוב שנהרג בגלל זה.
    היתה גזרה נוספת על משפחת שאול
    כשהגבעונים קיבלו שבעה מצאצאיו (שני בנים וחמשה נכדים) להריגה

  2. זה לא עוזר כל עוד בהודעה המקורית כתוב
    "וכך היה עם שאול שהוא מבית יוסף", זה צריך לתקן בפנים.
    אע"פ שזה מקלקל את הרעיון של שילוב משיח בן יוסף – משיח בן דויד
    נא לתקן בדברי הכותב, שגיאה זו אינה לכבוד אתר 'דין'.