לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סימנים בראש השנה / תקיעות לחולה / מקלחת ביום טוב

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב הרב!
1) האם אפשר לומר את היהי רצון גם כשאין לי את הסימנים או שיש עניין שיהיו?
2) אדם שתוקע לחולה וכדומה. האם יעשה בשתי נשימות או בנשימה אחת?
3) אשמח לדעת את ההבדל בין הספרדים לאשכנזים בדין הבא:
מקלחת ביום טוב: א) במים קרים ב) במים פושרים ג) במים חמים (שהוחמו מהשמש לא על ידי שעון לדוד)?

תשובה:

שלום וברכה

1. אפשר לומר את היהי רצון גם כשאין את הסימנים, אבל ודאי יש ענין שיהיו לך כאלו, היהי רצון הוא מנהג מאוחר, בעוד שהבאת סימנים אלו לשולחן הוא מנהג שהובא כבר בגמרא וצויין בשולחן ערוך.

2. הרמ"א בסי' תק"צ ציין שהעיקר להלכה הוא בשתי נשימות.

3. על רחיצה ביום טוב ראה כאן בהרחבה.