לעצור אדם מלהתפלל?

שאלה:

שלום יש לי שאלה
אם יש לי קרוב משפחה שבתפילת שמונה עשרה שמע שביהיו לרצון אפשר לבקש מה שאפשר ואני רואה שהוא מאריך מאוד מאוד
דהיינו כמו בתפילת מנחה שבראש השנה אחרי שאנשים כבר סיימו תשליך חצי שעה -שעה הוא מאריך בזה ואני חושש שזה מושך יותר מידי תשומת לב
האם מותר ומומלץ להגיד לו שיפסיק [הוא לא עושה את זה בצורה כפייתית או משהוא] מאחר שזה גורם להרגשה לא כל כך נוחה

תשובה:

אינני מבין למה לעצור אדם בתפילה? מה לא נוח בזה שיהודי מתפלל? מה שכן, יש ללמד אותו שכאשר נמצאים שם בתחנונים שלאחר שמונה עשרה והחזן מגיע לקדושה, יש לומר יהיו לרצון וכו', כדי שניתן יהיה לענות את הפסוקים קדוש וברוך, ואמן של הא-ל הקדוש, ואחר כך אפשר להמשיך לבקש ולהתחנן.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב
    אשתי ,בזמן שאני מתפלל עמידה בבית (בבידוד) מתקרבת ומבזה אותי ,זה אמנם כמעט תמיד במהלך היום אך אפילו בעמידה ואפילו ימים נוראים ויום הדין. ולצערי כמעט תמיד מול ילדנו.
    האם זו מחלת נפש או מידות רעות ? שמה זה וזה היינו הך ?יש לציין שהיא לבושה כחרדית .
    אני אובד עיצות.
    נסיתי לדבר עימה -אין עם מי לדבר זה מייד עוד הקנטות ובזיונות.
    מה ה' רוצה ממני . (האם שאשמע בזיוני אף בביתי ובתפילתי ואמשיך לידום?)