ריטלין ביום כיפור

שאלה:

אני נוטלת באופן קבוע יום יום ריטלין בעבודה כדי שאצליח להתרכז האם מותר ביום כיפור לבלוע את הכמוסה ללא מים? אוסיף שקשה לי מאד התפילות ללא ריטלין ואף בשבת אני לוקחת בד״כ.

תשובה:

יום כיפור דינו כשבת שאסור לקחת בו תרופות מלבד באופנים מסוימים ללא כל קשר לצום [לא פירטת את מצבך ואת רמת הצורך שלך בתרופה כך שלא אוכל להתייחס לשאלה אם מותר לך לקחת אותה בשבת וביום הכיפורים]. לגבי הצום אכן  אין איסור לקחת תרופה ללא מים כשיש בכך צורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, לפני שנטלתי ריטלין לא תפקדתי כמעט ביום הצום, ובטח שלא הצלחתי לכוון בתפילות ולהתפלל באופן מלא, גם עם הריטלין זה לא פשוט בכלל אבל מאז שנטלתי ( ולא ידעתי שיש בזה שאלה הלכתית) הצלחתי בפעם הראשונה להיות בבית כנסת כל התפילה ולכוון כמה שהצלחתי, ביום יום אני לוקחת באופן קבוע כי אחרת אני מעבירה את הזמן בעבודה ולא מספיקה כמעט. הריטלין מעורר אותי ומפקס אותי במטרה, אבל גם מדכא את התיאבון בדרך כלל.