נטילת ידיים לפני קידוש

שאלה:

שלום
אדם שבטעות בשבת או יו"ט נטל ידיים עם ברכה לפני קידוש, האם יעשה עכשיו קידוש על היין או על הלחם?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

יעשה קידוש על היין, זה לא הפסק כיון שזה לצורך הסעודה, ולא גרע ממה שמותר לומר "גביל לתורא" [- האכילו את השוורים] שבדיעבד אינו נחשב הפסק כיון שזה צורך הסעודה, אחר שאסור לאכול לפני האכלת הבהמות. כמו כן יש ראשונים שסוברים שאף לכתחילה כך הוא הסדר, שנוטלים ידים לפני הקידוש, וכך היה מנהג קהילות רבות באשכנז.