מה בין רפורמי למסורתי?

שלום כבוד הרב . בתור חוזר בתשובה טרי ובתור אחד שהיה אתאיסט מוחלט ושונא דת גדול מאוד ( סתם מתוך בורות ובגלל סיפור חיים מורכב .) ברגע שהקדוש ברוך הוא שלח לי ניצוץ של תשובה ישר נאחזתי בו והתחלתי להתחזק וללמוד איך השם מנהיג את העולם . עכשיו , מה שאני לא מבין זה את האנשים שגדלו מגיל קטן בבתים מסורתיים , בתים ששם כן המשפחה עושה קידוש , הולכים לבית כנסת בשבת , מניחים תפילין וכו׳ וכו ׳ ( הכוונה לדברים מינימלים ולא יותר .) עכשיו , אני לעומת אותם אנשים שכבר שנים עושים את הדברים המינימלים האלה , בתור אחד שחזר בתשובה , אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין מסורתיים ליהודים רפורמים . אז נכון , הרפורמים הם אפיקורסים גדולים , לקחו את התורה ועשו ממנה מה שהם רוצים . אבל , מנגד יש את המסורתיים שעושים את ה״מינימום״ נקרא לזה ככה , ולדוגמה עדיין ממשיכים לחלל שבת למרות שהם מודיעים לזה שזה יום קדוש . אני לעומת זו , ברגע שהבנתי שהשבת הוא יום קדוש והעונש על חילול שבת הוא חמור ביותר , ישר התחלתי לשמור שבת ( נכון שפה ושם אני נופל , אבל זה חלק מתהליך התחזקות אני מאמין ) . לכן כבוד הרב , אשמח אם לשמוע את דעתך . כי אני לא מצליח להבין אנשים שטוענים שהם מאמצים 75 % מהתורה ומתחילים לקרוא להם בשמות , ולעומתם יש זרם אחר שמאמץ אולי 20 % מהתורה וגם הם קוראים להם בשמות . הרי האמת היא 100% ואין דבר כזה חצי אמת ואת זה לא באלי , אז אני יבליג והקדוש ברוך הוא ״יסלח״ לי . לסיכום , אשמח לשמוע את דעתך כבוד הרב , כי אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין ״מסורתי , רפורמי , משיחיסטי וכל הזרמים האלה .

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית ברכותי להצלחה רבה בדרך החדשה! אשריך שזכית ליאור באור החיים! שתהיה שנה טובה ומבורכת.

לעצם שאלתך, ההבדל בין אדם מסורתי לאדם רפורמי הוא האידאה, נכון שבאופן מעשי הם מקיימים אותו דבר, ונכון גם שאין שום הצדקה לקיים מצוות באופן חלקי, ומי שעושה כך וחושב שזה בסדר, טועה טעות גדולה מאוד… אבל עדיין רפורמי בא מתוך אידיאל ואמונה אמיתית שהתורה היא משהו שמסור בידינו להחליט מה רוצים לעשות, והוא רואה בתורה יותר פולקלור ומסורת מאשר דת, ממילא יש בכל ההשקפה שלו כפירה גמורה. האדם המסורתי בעצם מאמין בתורה כולה, וגם בכך שכולה נמסרה מסיני ואינה מסורה בידינו לשנותה, אלא שיש לו איזה באג כזה, שהוא לא מבין שזה לא נתון לבחירה, וזה לא צ'ופר לבורא עולם, אלא חיוב גמור לכולם. כך שמבחינת החילול ה' יש הבדל גדול ביניהם… הרפורמי לוחם בשומרי מסורת, מאמין שהם טועים, בעוד שהמסורתי רואה בהם את פסגת המין האנושי, הוא רק טועה בכך שהוא לא מבין שגם הוא חייב להיות כזה…

בהצלחה