טעימה מיין ששתה ממנו גוי

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
קרה לי משהו נורא בראש השנה .
את ראש השנה הזה עשינו אצל אמי ואבי שזכו וקיבלו על עצמם לשמור שבת לפני ראש השנה ורצינו שיעשו חג כהלכתו.
אני ובעלי ביום שבת בבוקר הלכנו לבית כנסה וכשחזרני לסעודה גילינו שדודה שלי (היא גויה עוד לא התגיירה) קפצה לביקור אמא שלי מאוד קרובה אליה ואנחנו משתדלים שלא .
היא התיישבה לאכול גם בעלי קידש על היין ואמא שלי חשבה שזה הולך לפי הגיל ונתנה לה לשתות את היין לפניי , כשאמא שלי העבירה לי את היין אוטומטית באתי ללגום ולא לגמתי אלא נתתי טעימה כשהבנתי שיש פהה איסור לשתות מכוס יין שגוי שתה ממנו.
באותו רגע חשבתי שעולמי חרב עליי לקחתי את זה מאוד קשה ואחרי שהדודה הזאת הלכה וההורים שלי הבינו מה הבעיה שלי הם אמרו לי שאני מגזימה ואמא שלי תמיד נעלבת כשעולה הנושא של אחותה והיהדות כי זאת אחות שקרובה אליה והיא לא יורדת לסוף דעתי בעניין בישולי גויים וכו..
כבוד הרב אני מאוד השתדלתי לעשות מה שצריך בראש השנה כדי שתיהיה לנו שנה טובה מלאה ביראת השם והתעלות רוחנית ,
הייתי על סף בכי שזה קרה לי יש דרך לכפר על כך?
כמובן שקיבלתי על עצמי בלי נדר להקפיד על העניינים האלה הרבה יותר ואפילו לא להיות בקשר עם הדודה הזו עד כמה שאפשר.

תשובה:

טוב עשית שלא טעמת מהיין [לא הבנתי אם בכלל לא טעמת או לא, צריך לא לטעום כלל] והכל בסדר. מצויין שאת נזהרת בכל ההלכות, בורא עולם שמח בדרכך ובמאמצייך.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טעמתי ממש ממש טיפה וכשקלטתי שיש איסור ישר קמתי מזגתי לי יין אחר בכוס אחרת כדי לא לתת לבן שלי לטעום מזה.
    הצטערתי מאוד שזה קרה לי בראש השנה דווקא