אלרגיה בשבת

שאלה:

שלום ושנה טובה.
מי שיש לו התקף אלרגיה בשבת או ביום טוב [הכולל התעטשויות, גירוד בעיניים, נזלת ואי נעימות] האם מותר לו לקחת תרופה ? ואולי מותר להמיס במים וכדומה ?
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

הכל נקבע לפי הכללים הרגילים, ככל שמדובר בחולי, כלומר התופעות הן כאלו שהאדם נופל למשכב, כאבי ראש חזקים וכדומה, מותר לקחת תרופה, וככל שמדובר במיחוש בעלמא ואי נוחות, אין היתר לקחת תרופה. אינני רואה סיבה לחילוק בין אלרגיה לכל מיחוש אחר. מה שכן, אם זו סוג אלרגיה שכאשר היא לא מטופלת היא מתפתחת עוד ועלולה לבוא לחולי ממש, אין צורך להמתין שזה יקרה וניתן למנוע את החולי על ידי תרופה.