האם בניית בית מקדש היא מצוות עשה?

שאלה:

לפי מה שהבנתי זו מצוות עשה, זה דבר שלא מוגבל בזמן, מתי שאפשר לבנות בית מקדש צריכים לבנות את בית המקדש

זה צריך להיות בירושלים ועל הר המוריה (הר הבית) יש כבר פרה אדומה יש כוהנים ומזבח יפייפה אז למה מחכים??

צריך לבנות את בית המקדש החומרי כדי שבית המקדש הרוחני יירד אליו וישכון בו בדיוק כמו בתי המקדש הקודמים.

כל עוד לא תבנו אותו לא יהיה בית מקדש! בעיה שלכם!

תשובה:

שלום וברכה

מעיני כבודו נתעלמה הלכה מפורשת ברמב"ם בהלכות מלכים פרק יא שכתב שאחד מתפקידיו של המשיח בן דוד הוא לבנות את בית המקדש אחרי קיבוץ כל נדחי ישראל לארץ, כל עוד אין משיח ואין גאולה אין לנו בית מקדש.

שנה טובה ומבורכת.