קרם הגנה נוזלי בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
רציתי לדעת האם מסנן קרינה שהוא נוזלי, (וגם כתוב עליו שהוא נוזלי) ושלפני שימוש מכיוון שהוא נוזלי אני צריך לשקשק/לנער את הבקבוק של המסנן קרינה (זו פורמולה מיוחדת של חברה מסוימת בחו"ל) ,הבנתי שאין בעיה להשתמש עם מסנן קרינה נוזלי כזה כי אין איסור ממרח, אך אם מסנן קרינה הוא נוזלי ממש כמו מים , אבל לאחר שהוא מתייבש על העור הוא משאיר סימן לבן שאופייני למסנן הגנה רגיל האם זה עלול להוות בעיה בשימוש בשבת?

תשובה:

אין משמעות למה שהוא משאיר אלא רק לאופי השימוש בו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב יש לי 2 שאלות :
    1. כשרשמת "רק לאופי השימוש בו" למה הכוונה ? כלומר כל זמן שאין בזה ממרח כמו בקרם עבה או שחיקת סממנים לכן זה מותר העיקר שיהיה נוזלי?

    2. בתוך הבקבוק כשאני משקשק אותו לפני השימוש יש כמו גולה מתכתית כזאת כנראה כדי לערבב את החומר של המסנן קרינה שיצא נוזלי האם יש בעיה לנער בשבת לנער את הבקבוקון הזה?