ברכת המוציא על חלה עם דבש

שאלה:

האם מותר לברך המוציא על לחם שנעשה עם דבש?

תשובה:

שלום וברכה

חלה מתוקה שהמתיקות שבה מורגשת היטב, למנהג הספרדים ברכתה מזונות, ולמנהג בני אשכנז רק כאשר רוב הנוזלים שבה מי פירות ברכתה מזונות. כמובן שכאשר אוכלים כמות רבה יש ענין של קביעות סעודה שאז מברכים המוציא, ובענין זה גם שאר מאכלים מצטרפים לקביעות סעודה לחלק מהפוסקים, לכן ספרדי ימנע מאכילת חלה כזו אא"כ יאכל כמות של 400 סמ"ק ואז יברך המוציא.

מקורות:

על מנהג הספרדים בחלה מתוקה ראה שו”ת אור לציון ח”ב פרק יב סעי’ ד, וראה כף החיים סי’ קסח שם שירא שמים ימנע מאכילת חלה כזו כדי שלא יכנס בספק ברכות. כמובן, שאם אוכלים כמות מרובה מחלות כאלו [כשיעור ד’ ביצים] יש כאן כבר ענין של קביעות סעודה, ובפרט כיחד עם זאת אוכלים עוד מאכלים, ונמצא שאם אוכל שתי פרוסות חלה, ומלבד זאת אוכל דגים ובשר אורז ושאר מעדנים, הכל מודים שמברך עליה המוציא מדין קביעת סעודה וכמבואר בשו”ע שם סעי’ ו.