שעון שנטען מתנועת יד בשבת

שאלה:

יש לי שעון יד שעובד ללא בטריה מתנועת יד. אם אני לובש אותו עד כניסת שבת, אז הוא עדיין עובד במוצ"ש. כלומר, הוא יכול לעבוד ללא תנועה במשך כ 26 שעות או אפילו יותר. האם מותר ללבוש שעון יד זה בשבת?

תשובה:

ראה כאן ובתגובות על הסוגים השונים שיש בשעון כזה. באופן כללי בשעון פשוט שנטען באופן מכני ולא חשמלי, אם עוד לא הפסיק פעולתו מותר לענוד אף שעל ידי כך הוא נטען עוד.

ערב טוב.