דחיית טבילה מפני הבושה

שלום כבוד הרב,
רעייתי פיספה אתמול לעשות הפסק טהרה וגילתה זאת לאחר השקיעה,משמע שצריך לעשות הפסק ביום שישי וטבילה שבוע לאחר מכן בליל שבת,,מאחר ושבוע הבא יש לנו אירוע משפחתי זה לא פרקטי עם כל המשפחה שתלך לטבול בעיר אחרת וכולם ידעו,האם ניתן לדחות את הטבילה למוצאי שבת כך נחזור לסביבה הטבעית שלנו,לציין שאני מוחל לה מה ההלכה אומרת על זה?

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי אסור לדחות את הטבילה אף בהסכמת הבעל, ויש בזה כמה טעמים (כמובא כאן), ואף אם בני משפחה מצומצמים יכולים לדעת מהטבילה, אין זה סיבה כדי לדחות את הטבילה. אמנם לדעת הגרי”ש אלישיב זצ”ל אפשר לדחות טבילה גם כדי למנוע פרסומה מיחידים מבני המשפחה, אך יש לדון בזה כל מקרה לגופו ואם אכן הדבר כרוך בבושה רבה יש להקל, בפרט אם יש לכם כבר בן ובת.

שנה טובה ומבורכת!