תקיעת שופר בקפסולות

שאלה:

שלום וברכה,
השנה שתהיה מחיצת ניילון בין מקום מעמד הבעל תוקע לבין מקום מעמד המפללים, האם אין בזה חשש קול הברה או שיוצאים בכל אופן ולא צריך להיכנס למחיצתו. שנית, אדם שעבר את המחיצה לעמוד בסמיכות לבעל תוקע האם יצא ידי חובה או שמא הוי מצוה הבאה בעבירה,

תודה רבה, שנה טוב.

תשובה:

אין סיבה שזה יחשב כתוקע בתוך הבור, זה יותר דומה לשמוע באחורי בית הכנסת – מעבר לקיר – שמפורש שם בסוגיא שיצא ידי חובתו.

שנה טובה ובמורכת.