ראש השנה

שאלה:

שלום,

רציתי לבקש לקרוא אם יש, מדריך לקראת ראש השנה

חשוב לי לשמור את ראש השנה כהלכתו אבל אני לא יודע מספיק מה צריך לעשות.
למשל תוספות בתפילות, איסור מלאכה וכו'
מה עושים בעשרת ימי תשובה
מה אסור לעשות בימים אלו

תודה

תשובה:

שלום וברכה!

לגבי התפילות יש מחזורי תפילה מיוחדים לראש השנה, תרכוש לך אחד כזה וכך תדע כיצד להתפלל.

לגבי איסורי מלאכה, ראש השנה ביום הראשון הוא שבת, כך שכל מה שאסור בכל שבת אסור גם בראש השנה, ביום השני הוא כבר לא שבת אלא יום טוב שדינו קל בכמה פרטים, מותר לבשל בתנאי שלא מדליקים אש אלא מעבירים מאש קיימת ועוד כמה פרטים, אם תתנהג כמו שבת רגילה תדע בודאות שהכל בסדר…

עשרת ימי תשובה הם ימי חול רגילים, אלא שכיון שהם ימי תשובה מדקדקים בהם יותר על כל מנהג וכל הלכה, וחזורים בתשובה על מעשינו בפחות ראויים במשך השנה, ומתקרבים לה' יתסבברך.

שנה טובה ומתוקה!