ראש השנה קורונה

שאלה:

האם אפשק לאכול אנשובי בראש השנה? האנשובי זה העונג שבת שלי אבל היא מאוד מלוח לכן אני לא יודג!

ב) מה דעת תורה השנה להשאר בבית בראש השנה וכיפור ולהתפלל לבד…עד היום בכול משאפשר כמעט לא יצאתי מהבית !

תשובה:

שלום וברכה

מותר לאכול אנשובי בראש השנה.

אם אתה בקבוצת סיכון תשאר בבית ורק תצא לתקיעת שופר במרחב הפתוח, אבל אם אין סיבה אמיתית לחשש, כדאי ביום גדול זה להתפלל במנין עם שמירת כללי הבריאות כמו שמורים גורמי הבריאות לשים מסכה על הפה ועל האף וכמובן רק בשטח פתוח במנין קטן עדיף, באמת ראוי להיזהר בזה ככל האפשר וכך מורים גדולי ישראל, ובעזרת ה' זכינו שכמעט בכל השכונות והמקומות מתארגנים יהודים לעשות מניינים כפי הוראות הרבנים רק באופן המותר בשטח פתוח ובאופן ששומרים על מרחק אחד מהשני של לפחות שני מטר, ובכה"ג הרי שאפשר לצאת גם לדעת גורמי הבריאות ולא כדאי להפסיד תפילות של ראש השנה ויום כיפור במנין כראוי. וכמובן שההנהגה שלך ראויה מאוד ואף שיש כאלו שלא נזהרים כמו שצריך הרי שעל זה אפשר לומר אל יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה' כי זה ממש מצווה של ונשמרתם מאוד לנפשותיכם אי אפשר לדעת איך הגוף יקבל מחלה כזו.

שנה טובה ומתוקה.