נעליים בחדר השינה תחת המיטה

שאלה:

בס״ד
מותר לשים קופסת נעליים מלאה בנעליים מתחת למיטה באופן קבוע? (לא באיזור שמתחת לראש אלא בצד השני). והאם אפשר לשים נעליים באופן כללי בחדר השינה כשהן גלויות?

תשובה:

אין בעיה לשים את הנעלים מתחת למיטה. תחת הראש יש להמנע כמו בשאר בגדים, ראה הוריות יג ב, אבל שוב אין הכוונה תחת המיטה אלא תחת הכרית ויש שאף אמרו שאין בעיה אלא כאשר הבגד הוא תחת הראש ממש, אבל אם יש משהו מפסיק כמו כרית, אין חשש, ראה סידור בית יעקב ליעב”ץ הנהגת הבוקר ומשיב כהלכה ח”א סי’ שצט.

הגרב"צ אבא שאול הורה, שמה שאמרו שמי שיש לו דברים מתחת המיטה הרי הוא מנהג עמי הארץ, זה דוקא כשיש הרבה דברים, אבל נעלים בלבד שהם תשמיש האדם וזה מקומם המיועד – מותר לשים, ראה ס' תורת דוד כללים מבעל אור לציון.