לקיחת כספי צדקה

שאלה:

שלום!
אישתי גבתה בעבר כסף עבור משפחה נזקקת, והשתמשה בחלק מהכסף עבורה. מלכתחילה היא גבתה את הכסף מאנשים עבור משפחה נזקקת. עקב המצב הנוכחי (הסגר) אנו זקוקים לעזרה כלכלית נוספת עקב עלויות החגים. אני אברך שעובד בשליש משרה ואישתי כרגע לא עובדת. אנחנו סוגרים לרוב את החודש, ויש לנו מעל 200 זוז חיסכון בקופת גמל.
רציתי לשאול האם מותר לנו להשתמש בכסף שנותר להוצאות לחגים הקרובים?

תשובה:

ככל שאתם נזקקים לסיוע ולא מסתדרים לבד באופן המקובל, אפשר להשתמש בכסף.

שתהיה שנה של שפע גדול!