טבילה בליל השני של ראש השנה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
ליל הטבילה יוצא בלילה השני של ראש השנה
האם כדאי לדחות?
ואם לא, מה עושים עם חציצה?
( ובנוסף שאלה ספציפית על שיער ארוך- איך נשמרים שלא יסתבך. ומה עושים עם סירוק?)
והאם ניתן לעשות מקלחת לפני הטבילה?

יישר כח
תחל שנה וברכותיה
שנה טובה ומבורכת לרב ולכל בית ישראל

תשובה:

שלום רב

יש לרחוץ ולחפוף בערב שבת  כמו שרגילים לפני טבילה, ולסדר את השערות היטב שלא יסתבכו, ועד הטבילה יש ליזהר שלא להתעסק עם דברים החוצצים, ואם התעסקה בהם צריכה לרחוץ אותו מקום מיד. אוכלים בשר בשבת כרגיל.

בזמן הטבילה צריכה לעיין היטב שוב ולבדוק בכל גופה ושערותיה שאין בהם דבר החוצץ, ולהדיח את בית סתריה ובית קמטיה כלומר מקומות הזיעה במים חמים, ולנקות שינים קודם הטבילה. ראה שו"ע סי' קצט סעי' ו.

יש למצוא את דרך הצחצוח הראוייה שבה אין וודאות שיצא דם, מן הראוי לעשות זאת על ידי קיסם או חוט, אם בכך אין וודאות שיצא דם. ראה חוט שני נדה עמ' שז.

בהצלחה רבה