חפץ שמוביל השאיר בדירת היעד.

שאלה:

בס"ד
מוביל שעשה לי הובלה גדולה מהצפון למרכז, שעתיים וחצי נסיעה, השאיר אצלי במרכז סליל נייר דבק עבה שקוף. כנראה ששכח אותו (או אולי השאיר אותו). אני מאד לא מעוניין לדבר איתו בשביל לשאול אותו אם הוא צריך את זה, מפני שהוא היה מאד לא נחמד במשך 6 השעות שנאלצתי להיות במחיצתו. ומן הסתם הוא גם לא נמצא באזור שלי בכדי לקחת את זה, שהרי חזר לצפון. מה עליי לעשות עם הסליל?

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להודיע למויל ששכח אצלך סליל. ויש לך חיוב לעשות זאת מדין 'השבת אבדה'. ואם אתה לא מרגיש נוח לדבר איתו, תשלח שליח שידבר איתו שהסליל שלו נמצא בביתך.

בהצלחה.