חברה שנפגעה – לבקש מחילה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
עד לא מזמן הייתה לי חברה מאוד טובה שהקשר שלנו נותק .
זה קרה בפתאומיות –
סבתא שלי נפטרה היא באה לשבעה בשבעה הייתה מישהי שהדביקה אותנו בקורונה והייתה גם לידה והיא נכנסה לחרדה מזה ממש והכלתי אותה עד שהתעצבנתי ואמרתי לה שהיא צריכה להסתכל שניה על הצד שלי ולשאול אותי בתור אחת שחולה בזה מה איתי וכל זה .
זה היה לפהי תשעה באב כל הסיפור -בתשעה באב התנצלנו (אני התנצלתי ראשונה והיא גם התנצלה לאחר מכן)
אך אני כבר מכורח הנסיבות לא חזרתי לדבר איתה כמו פעם הרגיש לי כבר לא במקום לפני זמן מה שלחתי לה שוב שאני מתנצלת בפקט בחודש אלול ושתמיד יהיה לה מקום אצלי בלב ותוכל לפנות אליי באהבה בכל מה שצריך.
היא הגיבה לי חזרה שהיא גם מתנצלת במידה ופגעה ושאני יכולה לפנות אליה באהבה .
אבל אני כן מרגישה שהנתק הזה באיזשהו מקום פגע בה ,עניין הנתק שאנחנו לא מדברות כבר ולא בקשר
האם אני מחויבת לפייס אותה ?
האם יש פה עניין של פיוס בכלל?
אני לא מעוניינת לחזור לקשר כי הרגשתי ענייני קנאה ואנרגיה שלילית ולא אהבתי את זה

תשובה:

שלום וברכה

אחרי שביקשתם סליחה ומחלתם זו לזו, הכל בסדר ואין כל צורך לבקש שוב ושוב. לגבי עצם החברות כדאי לחשוב שוב, קורה שיש איזו תקלה, אירוע לא נעים וכדומה, אבל צריך להבליג ולעבור הלאה, חברה טובה זה לא דבר פשוט, חברות יש לשמר ולטפח, ועם ההשקעה גם מתחזקת שוב האהבה.

שנה טובה ומבורכת.