אגוזים בראש השנה – בתוך עוגה / שקדים

שאלה:

רוטב פסטו עושים עם שקדים. האם מותר לאכול אותו בראש השנה? האם אפשר לקחת דלעת במקום קרע? האם ניתן לעשות עוגה עם אגוזים טחונים?

תשובה:

יש נוהגים שלא לאכול שקדים בראש השנה, לא מצינו טעם לאיסור מפני שאינם בגימטריא ‘חטא’, אמנם במקור חיים כתב שיש מפרשים שאגוזים לוזים היינו שקדים, וכללו זאת בדיני האגוז.

בשו"ת באר משה ח"ג סי' צז כתב, שכאשר מעורב אגוז בעוגה וטעמו ניכר קצת, מעיקר הדין יש להקל אלא שנהגו להחמיר.

והכי חשוב, לזכור שלא לאכול אגוז זה רק במנהג, בגלל שהוא בגימטריה חטא, אבל לחטוא זה ודאי אסור, לכן עלינו לתקן מעשינו ולקבל קבלות טובות לקראת הימים הנוראים הבעל"ט.

שנה טובה ומבורכת.