קיבלתי הנחה מהמוכר שאינו בעל החנות

שאלה:

קניתי מוצר בחנות שהיא חלק מרשת חנויות,כשבאתי לשלם, המוכר שמכיר אותי, עשה לי הנחה של 10 אחוז במקום ה 7 אחוזים שמגיעים לי, האם צריך אני להחזיר את שלושת האחוזים העודפים? הרי מסברא אין זה על דעת האחראים על המוכר. ועוד שאלה,אם נימא הכי שצריך להחזיר את הסכום העודף, האם המוצר נחשב כגזול בידי, כל זמן שלא החזרתי? כי קניתי טלית קטן ואסור שיהיה מן הגזול..תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למוכר שעובד בחנות לעשות הנחות קטנות ללקוחות למרות שאינו בעל החנות. זה טובת החנות שהמוכר מושך קונים בצורות שונות. וכל החלטות שלא מהותיות יש למוכר סמכות להחליט.

בהצלחה.