מתי מברכים על הסימנים בליל ראש השנה?

שאלה:

בס״ד
יש לי מחזור של ראש השנה (נוסח ספרד) ובקידוש של הערב כתוב רק עד הקידוש עצמו לא כולל נטילת ידיים וברכה על הלחם אלא ברכה על תפוח בדבש. מה פשר הדבר? הרי צריך לברך על הלחם לפני שאר הברכות לא?
שאלה נוספת- איך זה שמברכים על הלחם ולאחר מכן מברכים בנפרד על הברכות של ראש השנה? הרי הלחם אמור לפתור מכל הברכות.

תשובה:

שלום וברכה

אכן המנהג היותר נכון הוא ליטול ידים לפני הברכה על התפוח בדבש, ולמרות זאת מברכים על התפוח, כיון שהלחם פוטר רק דברים שבאים לשובע מחמת הסעודה, כמו ירקות, אורז וכדומה, דברים שנאכלים תמיד לקינוח כמו פירות גלידות וכדומה לא נפטרים בברכת הפת. לכן לגבי הכרתי והסילקא שהם ירקות שבדרך כלל מטגנים אותם כקציצות וכדומה, יש ספק אם ניתן לברך עליהם אדמה באמצע סעודה וכדאי לפטור בבננה וכדומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    ואם הבנתי נכון, לחם לא פותר קינוחים ופירות, משמע לדוגמא בערב שבת לאחר הסעודה כשמוציאים את המתוקים והקינוחים צריך לברך עליהם למרות שאכלתי לחם?