זכות נסיעות למי שעזב באמצע השרות לאומי

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב!
בספטמבר 2018 התחלתי שירות לאומי, חלק מהזכויות של מי שמשרת בשירות לאומי הוא נסיעות חינם בכרטיס רב-קו לכל אורך השנה והפרוצדורה היא שמגיעים למוקד שירות של רב-קו ושם הם ״מטעינים״ את הכרטיס בנסיעות חינם אוטומטית עד לסוף שנת השירות המיועדת(31.8.2019 שעה 23:59).
באמצע השנה, לאחר ארבעה חודשים בערך עזבתי את השירות, אבל הכרטיס נשאר עם נסיעות חינם עד לתאריך הנ״ל שכבר לא נגע אליי וככה נסעתי באוטובוסים ולא אמרו לי כלום.
השאלה שלי היא האם עברתי על איסור גזל בנסיעות שלי באותה תקופה שלאחר עזיבת השירות?
מחד, זאת הטבה שניתנת למשרתים, מאידך, לא נאמר לי כלום והפרוצדורה היא שהכרטיס נטען אוטומטית לשנה.
אם עברתי חלילה על איסור גזל, מה עליי לעשות כדי לתקן? וממי בדיוק הגזילה?

תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה!

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ובשעת ההטענה לא התנו איתך שהזכות נסיעות מסתיימת בשעה שאתה עוזב, יש לנו לפרש שהנסיעות חינם גם אם אתה עוזב באמצע השנה, והם נותנים זכות למי שמשרת גם אם יעזוב באמצע השנה. ולכן אין לך איסור גזל.

בהצלחה.