אורך התרועה

שאלה:

אורך התרועה שצריך להיות תשע כוחות,היינו קולות קצרים של טו טו תשע פעמים ברציפות,כיצד אפשר לעשותם תוך 1.5 שניות או שאני טועה?

תשובה:

שלום רב

הפוסקים דיברו על “כח” ולא כתבו משך זמן, והיינו ששיעור כל “כח” הוא השיעור הקטן ביותר שאדם יכול לעשות בו קול שופר, כעין התרועה שלנו, והואיל ושיעור זה משתנה מאדם אחד לחברו, יש ששיערו, ששיעור תרועה המצומצמת – ט’ כוחות, הוא בין שניה ושליש לשניה וחצי. לפי זה, שבר יהיה כ- 0.6 שניה או אפילו פחות! מה שמצריך מיומנות רבה, בעיקר לאלו הנוהגים בשברים פשוטים, אבל כל אחד לפי כוחו. לאלו העושים שברים באופן של טו או טו, פחות יש חשש, כיון שעצם הקול הוא בצורה של שבר.

מקורות:

ס’ בקול שופר עמ’ מ.