תיקון כרת

שאלה:

שלום רב.
שמעתי שיש לימוד של אברכים יר"ש שלומדים כל הלילה בתענית דיבור לפני יו"כ.
ומי שמעוניין שילמדו ויתפללו עליו ימסור שמות ויתרום צדקה .
הלימוד הוא טוב עבור מי שעבר עברות כרת וכן לע"נ הנפטרים.
רציתי לשאול מה נחשב לעברות כרת.והאם הלימוד יכול למחוק לגמרי עברות כרת גם למי שלא עשה תשובה ותורמים בעבורו.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

חידוש בשבילי שתיקון כזה מועיל גם על ידי שליח ולא צריך שילמד החוטא בעצמו, עכ"פ ודאי בלי תשובה אין כלום… הרעיון בתיקון הזה, שגם כאשר אדם חזר בתשובה על חטאו, מה עם הפגם שפגם בעליונים על ידי מעשיו?! מעיקר הדין אינו צריך לחשוש לכך והתשובה עצמה מכפרת ומועילה, אבל על פי סוד יש תיקונים שהובאו בספרי הקדמונים כמו הרוקח, ובספרי האר"י, שאינם מחוייבים אבל מועילים, ביניהם תיקון כרת. כרת חייב אדם שבא על אשה נדה או אשת איש, יש עוד מקרים כמו אדם שאינו נימול או שאכל חמץ בפסח.

שנה טובה ומבורכת.