קריאת שמע על המיטה

שאלה:

שלום הרב
כשאני נכנס למיטה לקראת השינה, אני קורא קצת חדשות ורק אחרי זה נפנה לישון.
הבעיה היא שכשאני כבר רוצה ללכת לישון אני כבר עייף מאוד ולא מצליח לקרוא את כל קריאת שמע אלא נרדם תוך כדי.
האם ישנו חיוב להגיד את כל הנוסח המלא של קריאת שמע המופיע בסידורים, או שלא כל הקטעים הם חובה? במידה וכן, אשמח לשמוע אלו קטעים הם חובה, ואלו הם רשות. (הפתיחה לשאלה היא רק הסיטואציה שבדרך כלל אני נמצא בה, אבל אשמח גם בלי קשר לדעת האם ישנם קטעים מקריאת שמע שאינם חיוב)
תודה רבה
יהודה

תשובה:

שלום וברכה

קשה לומר שזה חיוב גמור לומר הכל, אבל זה מנהג ישראל והובא בפוסקים בסי' רלט ולמה להפסיד… אם קשה לך מאוד לומר הכל סמוך לשינה, תאמר קודם לכן את הכל מלבד המפיל, ולפני שאתה ישן ממש תאמר את ברכת המפיל.