עליה לציון ביארצייט בסגר

שאלה:

בח' בתשרי השנה היוצא ביום שבת יש לנו יארצייט של אבינו ז"ל,האם לעלות לציון על אף הסגר ואם לעלות,באיזה יום? ביום ראשון זה קצת קשה כיון שהשנה יוצא עריוה"כ

תשובה:

באופן עקרוני ניתן להקדים לשישי, אבל אם יש סגר אני מבין שלא ניתן יהיה לנסוע מעבר ל500 מטר… ממילא יש לדחות זאת לאחר הסגר, וביום היארצייט תלמדו משניות ותתפללו לעילוי נשמתו, וכמובן קדיש וכו'.

בשורות טובות ושנה טובה ומבורכת.