לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טבילה בערב יום כיפור בעידן הקורונה

שאלה:

שאלתי לגבי טבילה השנה בעיו"כ במקרה של צפיפות וכד'. שמתי עוד שאלה בתגובות וזה נעלם כנראה…אני אני שואל שנית:
א. האם לטבול במים שאובים [בריכה פרטית וכד'] זה פתרון?
ב. להקדים את הטבילה ביום – יומיים זה פתרון? וא"כ מה עדיף לטבול בו ביום בשאובים או להקדים ולטבול במקוה רגיל?
ג. כדאי לטרוח ללכת לים בעיו"כ במיוחד [או יצא שכרו בהפסדו בתוספת שזה טרחה גדולה שכרוכה בביטול תורה וכד']

תשובה:

שלום רב

כיון שעיקר הטבילה היא כדי להטהר מטומאת קרי, יש לסמוך בעת הצורך גם על הטבילה במים שאובים ולא צריך מקוה כשר בדוקא. אין לטרוח הרבה בשביל לטבול בים בערב יום הכיפורים.

מקורות:

בענין זה מצינו 3 גישות שונות: בס’ בה”ג ברכות פרק ג הובא שלכתחילה בעל קרי חייב לטבול במקוה כשר, ורק כשאין אפשרות כזו הקילו עליו לטבול במים שאובים. אולם, בשו”ת תורה לשמה סי’ שעב כתב שטבילה במים שאובים לבעל קרי מועילה לכתחילה, והוסיף, שטבילה זו מועילה גם לתוספת קדושה, ומועילה לקיום הענינים הרמוזים בטבילה של ערב שבת ויום טוב. ובשו”ת חלקת יעקב יו”ד סי’ קיח חילק בין הנידונים, ולדעתו, אף על פי שבעל קרי רשאי לכתחילה לטבול במים שאובים, אין בטבילה זו תוספת קדושה על פי סוד, ואין היא מועילה לטבילה של ערב שבת ויוןם טוב.