תבשיל דג עם בשר

שאלה:

למדתי שאסור לאכול דג ובשר משום סכנה. אסור גם לאכול מאכלים מתבשל חלבי(ירקות) עם בשר ולהפך.
שאלתי היא- האם יש בעיה לאכול תבשיל דג( ירקות שיש בתבשיל ולא את הדג עצמו) עם בשר?

תשובה:

שלום וברכה

גם תבשיל שהתבשל עם דג אין לאוכלו ביחד עם בשר, ואגב יש שהחמירו שאפילו ביטול בשישים אין בדג ובשר בשונה מבשר בחלב,  ומשום שחמירא סכנתא מאיסורא, כלומר כיון שטעם האיסור של אכילת דג ובשר זה בגלל הסכנה שבדבר, מחמירים בזה עוד יותר מבתערובת איסור והיתר.

מקורות:

בט”ז סע’ קטז ס”ק ב כתב שחמירא סכנתא מאיסורא ואין הדגים בטלים בשישים, אולם, הש”ך וכנסת הגדולה שם כתבו שמועיל ביטול בשישים, וכן דעת רבים מהאחרונים, ראה שבות יעקב ח”ב סי’ קד, חתם סופר יו”ד סי’ קאחוות יאיר סי’ סד, מהרש”ם ח”ג סי’ רפח ועוד רבים. אמנם בלקט יוש עמ’ 6 מובא שהתרומת הדשן החמיר בזה.