שימוש בכיריים בחג

שאלה:

האם מותר לבשל ביום ראשון (כמובן לאחר שמעבירים אש )או לבשל מראש ורק לחמם על הגז??

תשובה:

ביום טוב [בשונה משבת] מותר לבשל או לחמם מאכל בהעברה מאש לאש, ואם רוצים לכבות את האש יש להשתמש במכשיר מיוחד הנמכר בחנויות בשם חגז [חג-גז] שהוא בעצם כמו שעון שבת מכבה את האש בשעה שאינכם זקוקים לה. יש לציין נקודה חשובה, ברוב הכיריים המודרניים היום יש הפעלה חשמלית של הניצוץ מטעמי בטיחות, בכיריים כאלו לדעת רבים אסור להשתמש בחג, ויש להשאיר אש דלוקה מערב החג או לבשל הכל לפני החג. ראה כאן שהארכנו בביאור השיטות השונות בענין זה וכדאי להחמיר.