סגולה להינצל מלשון הרע

שאלה:

שלום לכולם אני כבר כתבתי בפורום אוהבי תורה סגולה להינצל מלשון הרע אבל חשבתי לשפר את הסגולה שלי להינצל מלשון הרע ועכשיו אני אסביר אם אדם רוצה להינצל מלשון הרע לפני שהוא מדבר עם חבר שלו שיחשוב אם אותו דיבור שהוא רוצה לומר הוא דיבור שלילי או חיובי ואם הדיבור הוא שלילי אז לא לומר אותו לדוגמה אתה יודע מה חבר שלך אומר עליך הוא אומר עליך שאתה כך וכך(דברים שליליים)אם הדיבור שהוא רוצה לומר הוא כזה שלא יאמר אותו ואם הדיבור שלו הוא הוא דיבור שלילי על חבר שלו כמו ראיתי את חבר שלך אוכל חזיר או עושה כך וכך דברים רעים לא לומר את זה מקווה שתזכרו את זה ותינצלו מלשון הרע וכך לא תצטרכו את הספר שמירת הלשון של החפץ חיים שמדבר על כל הלכות לשון הרע

מה אתם אומרים על הסגולה שלי?

תשובה:

יפה מאוד, תמשיך לזכות את העולם בדיבורים יפים!

שנה טובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה על ההתערבות. יש להקדים ולציין שאכן "סוף מעשה במחשבה תחילה" ואם נחשוב לפני שנדבר (ולא להפך) נחסוך לעצמינו הרבה אי-נעימויות והרבה מחלוקות לשה"ר ואיסורים נוספים.

    יחד עם זאת אני מסתייג מהשורה האחרונה שלא נצטרך את הספר. ברור שתמיד נצטרך ללמוד את ההלכות לדעת מה נכלל באיסור אחרת נוכל להיות בטוחים שכדאי לתת את הספר לשכן כי אנחנו בסדר והוא לא כ"כ…