הנחת בשר קר בסיר חלבי חם

שאלה:

שלום. חזה עוף שהונח בטעות בסיר חלבי לא בן יומו, כדי להדביק אל החזה פירורים. הסיר היה יבש ורותח וגם הפירורים, אבל החזה נשאר קר. לכאורה החזה בוודאי מותר, השאלה האם הסיר צריך הגעלה (תתאה גבר?). תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הסיר ודאי חייב הגעלה, הגם שתתאה גבר מכל מקום זה אוסר כדי קליפה, גם לא נכון לומר שהחזה ודאי מותר, ככל שהסיר היה בן יומו הוא מבליע בחזה מטעמו גם אם אתה לא רואה שהוא חם, ודקא בגלל שתתאה גבר. אמנם אם הכלי החלבי אינו בן יומו הבשר כשר.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א בסי' קה סעי' ג ובש"ך שם ס"ק י המחלוקת אם אומרים תתאה גבר בכלים.