הכשר סוכה מעבר למקום הדפנות

שאלה:

אדם שעושה סוכה עם שני דפנות סמוכות זו לזו בצורת ריש שבכ"א יש 7 טפחים. וחוץ מזה עושה מולם עוד דופן שלימה. האם זה מועיל גם לאכול מתחת לסכך שמעבר לדופן או שהסוכה כשרה רק כנגד המקום ששם הדופן של ה7 טפחים נגמר. כלומר המסגרת של כל הסוכה הסוכה למשל 4 מטר רבוע והדפנות מכסות רק שבעה טפחים

נ.ב דרך אגב אולי יש לכם דרך להוסיף בשאלות אפשרות להעלות תמונות או ציור וכד' עבור שאלות שצריכות המחשה [כגון שאלות במזוזה או בסוכה וכד']

תשובה:

שלום רב,

כל הסוכה כשרה.

מקורות:

מ"ב תרל"א ס"ק ט"ו, וכן בשער הציון תר"ל ס"ק ב', תר"ל סעיף ה'.