לקחת דבר שאין חסרונו ניכר

שאלה:

יש בבית הספר שלי עדנית עם מרווה, כידוע מרווה מתפשטת, ואם ניקח ענף ונשתול אותו הוא ישיריש ויתרבה לנו.
האם מותר לי לחתוך ענף קטן ולשתול אותו בביתי?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין משמעות לחיתוך של ענף אחד, ולא שמים לב על חסרון הענף שנחתך, מותר לקחת ענף אחד. אם יהיה ניכר שחתכו את הענף – אסור.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שנט ש"א מבואר שמותר לקחת דבר שאין הדרך להקפיד עליו, ומ"מ מדת חסידות להחמיר. ולכן מותר לקחת קיסם לחצוץ בו שיניו. ולפ"ז אם החיתוך של הענף לא ניכר ויש הרבה מאוד ענפים ואין דרך להקפיד על כך, מותר לקצוץ ענף.