טלית שנתלש ממנה חוט

שאלה:

שלום כבוד הרב .
אשמח אם תענה לי על כמה שאלות בבקשה .

1. טלית גדולה שאחד מהחוטים שלה נקרע ועכשיו יש 3 פטילים עם 8 חוטים ואחד עם 7 , האם מותר להתעטף עם טלית כזאת ?

2. ישראלים רבים ברגע שהולכים לבית מלון או צימר, יש להם את המחלה הזאת לקחת כל דבר שאפשר משם והם לא מבינים שזה גזל .
אם הביאו לי , לדוגמה סבון מהמלון , האם אני צריך לזרוק אותו לפח או שמותר לי להשתמש בו ?

תודה

תשובה:

1. ככל שנחסר רק חוט אחד מהשמונה היא עדיין כשרה, במקרה שיחסר עוד אחד באותו כנף זה כבר עשוי להיות בעיה, הכשרות תהיה מותנית בכך שהוקפד לכתחילה שהחוט הכפול יהיה תמיד באותו צד, ויקרע בצד שנקרע גם הקודם.

2. ככל שאתה יודע מנין החפץ נלקח יש לך מצוה של השבת אבדה, תתקשר לשם ותבקש שיאפשרו לך להשתמש. אבל בסבון לא נראה שיש הקפדה, זה ניתן לכתחילה לשימוש מתכלה ורגילים לקחת למזכרת, זה לא מגבת וכלי מיטה…