הניח קופת צדקה במקום שעלול להיגנב

שאלה:

ראובן (בתורת התנדבות) אוסף תמיד כסף לפני תפילת מנחה מהמתפללים בשביל קופת צדקה של הישיבה והוא עושה את זה באופן קבוע, ולאחר שהוא אוסף את הכסף לאחר תפילת מנחה הוא מכניס את הכסף למקום בטוח יותר כדי שאנשים לא יגנבו מהקופה.
(היו פעמים שאנשים גנבו מהקופה אבל זה קורה לעיתים רחוקות)
יום אחד ראובן ביקש מחברו שמעון שיעשה לו טובה אם הוא יכול היום להחליף אותו חד פעמי ולעבור בין המתפללים ולאסוף כסף כמו שהוא עושה ולאחר תפילת מנחה להעביר את הכסף למקום בטוח יותר.
שמעון הסכים.
כשהגיע הזמן שמעון איחר בכמה דקות בשביל לעבור בין המתפללים ולוי שראה שאף אחד לא עושה זאת עשה זאת במקומו בגלל שראה שאף אחד לא עובר בין המתפללים.
לאחר התפילה לוי הניח את הקופה במקום הרגיל (לא במקום הבטוח).
עכשיו שמעון היה צריך להעביר את הקופה למקום הבטוח אבל הוא שכח.
בסוף היום שמעון נזכר שלא העביר את הקופה למקום הבטוח, וחשש שמישהו אולי גנב מהקופה, שמעון ראה את הקופה והעביר למקום הבטוח אבל הוא לא יודע אם נגנב משהו מהקופה בזמן הזה.
האם שמעון צריך לשלם איזהו סכום מסוים לישיבה? אולי מישהו גנב בזמן שאף אחד לא העביר למקום הבטוח את הקופת צדקה? אולי מידת חסידות שיתרום משהו לישיבה?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ידוע על גנבה שנעשית בקופת צדקה, אין צורך לחשוש. ושמעון שלא הניח את הקופה מקום השמור, אין עליו חובת תשלומים ואפילו מדת חסידות אין כאן.

בהצלחה.