היתר עסקה

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,

עד לפני מספר חודשים היתי שותף בעסק משפחתי , מסיבות שונות נאלצתי לצאת מהשותפות כך שאת הכספים וההשקעה השארתי בעסק במקרה זה לאחי ולאשתו ובעז"ה שהעסק יתייצב הם יחזירו לי את הכספים .
הייתי בקשר עם ת"ח הבקיא בענייני ריבית וממונות וערכנו היתר עסקה ביננו -עשינו קניין וחתמנו על היתר עסקה אשתי ואנכי וכן אחי ואשתו כל זאת בנוכחות ת"ח ובהדרכתו .
היה לי חשוב לעשות זאת מכיוון שאחי מעוניין כל פעם שאני קונה בעסק לתת לי הנחות לכן על מנת להינצל מאיסורי ריבית עמדתי על כך שנחתום על היתר עסקה.
עשינו זאת אור ליום ט"ו באלול השנה כמעט לפני שבועיים ,מאז המסמך אצלי וטרם הספקתי לצלם ולהשאיר עותק אצל אחי .
שאלתי -האם העובדה שהמסמך נותר אצלי ( המלווה) ולא נמסר עותק ללווה פוגמת בתקינותו ההלכתית ?
האם העובדה שבמהלך השבועיים שעברו בכל זאת קיבלתי מאחי הנחות והטבות כאשר ערכתי אצלו קניות יש בזה איסור ריבית חס ושלום ומחובתי לתקן זאת ולהחזיר לו ?
,אציין כי אני מתכוון בימים הקרובים לצלם את המסמך ולמוסרו לאחי על מנת לצאת מכל חשש וספק .
תודה לכם וברכות
לשנה טובה ומתוקה תכתבו ותחתמו

תשובה:

שלום וברכה,

ולכן מותר לך לקבל ממנו את ההטבות גם אם לא צילמת את ההיתר עסקה. וגם אם בעתיד לא תצלם מותר לך להמשיך לקבל הטבות.

בהצלחה.

מקורות:

אם הצדדים הסכימו שכל עסקיהם יהיה על פי היתר עסקה, ואף חתמו על היתר עסקה, יש תוקף הלכתי להיתר עסקה, ואין צורך לצלם את ההיתר עסקה ולשלוח לצד השני, כיון שהצד השני הסכים על כך וחתם.