דרשה בקורונה

שאלה:

הוזמנתי לדרשה בתקופה זו. הדרשה באויר הפתוח ככה המארגנים קבעו. ביקשו ממני לדבר שיעור שלם (בערך 40 דקות) זאת אזכרה ונמצאים שם רק המשפחה (כולל הכל) אני חושב שזה קצת עינוי לציבור בחום כזה להקשיב לשיעור בחוץ (אומנם זה בסביבות שבע אבל עדיין חם). אם רואה שהציבור מזיע ומאוד חם, לקצר? יש לציין שאני קרוב משפחה ולא מקבל כסף.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאם כולם בני משפחה, זה מתוכנן מראש וידוע לאנשים… אבל אתה יכול פשוט לומר לאנשים שאתה רואה שחם מאוד, ומי שרוצה לקום וללכת זה מובן ביותר ואין כאן שום ענין של כבוד, ואתה מבחינתך מדבר רק למי שמשום מה לא חם לו… כך תרויח שמי שרוצה להשאר, ובערב סך הכל כבר לא תמיד מאוד חם, ישאר…

שנה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון צריך למסור נפש ולהתאמץ. אבל אתה מצדך צריך לראות שהציבור מקשיבים וממרוכזים, כל עוד הציבור מקשיב להמשיך את השיעור.