בניית מרפסות בבניין משותף כשיש שכן שמתנגד

שאלה:

שלום רב,
בבניין שלנו יש את הרוב הדרוש ע"י הערייה לבניית מרפסות לדירות (75% רוב נדרש).
השאלה מה לעשות בנוגע לאחת המתנגדות, שהיא מבוגרת פנסיונרית וכל הכנסתה היא מהשכר דירה שיש לה בבניין.
טוענת שאם יתחילו עבודות בנייה הדיירים השוכרים ילכו ולא תמצא אחרים.

1. כיצד יש לנהוג מול אותה בעלת דירה מבוגרת?
2. האם זה מעקב אותנו מבחינת דין תורה עד שתהיה מרוצה?
3. האם צריך לתת לה פיצוי אם חששותיה יתממשו?
4. האם אנחנו חייבים או שברשותנו למצוא לה/לעזור בחיפוש אחר שוכרים חדשים?

תודה מראש,
בברכת שנה טובה ומתוקה!
תכתבו ותחתמו לחיים טובים ולשלום!

תשובה:

שלום וברכה,

שכנים שרובם חתמו על אישורי הרחבה, ורוב הדיירים הסכימו, מותר להם לבנות את הזכויות שקיבלו. [יש פעמים ויש הפרעה מוצדקת לדייר שמתנגד, ובמקרים כאלו יש לפנות לבית דין]. כיון שהשכנה מתלוננת על הפרעה חיצונית – כדי להשיג שוכרים. ולכן אין עליכם חובה לעכב את הבנייה בגלל השכנה. אבל ראוי שתפעלו [לפנים משורת הדין] לחפש שוכרים כדי שאותה שכנה לא תיפגע ממכם – למרות שמותר לכם לבנות.

בהצלחה.

מקורות:

התנגדות של שכן שמונע הרחבה בגלל שוכרים, אינה טענה, כיון שיש רוב שמסכימים והמיעוט לא מביע התנגדות מצד הבניין אלא מסיבה חיצונית, לכן נדחית טענתו.